Lär mer om partneröversikt i lön

I denna artikel kommer vi att gå igenom hur du som partner kan se alla dina klienter på en och samma plats samt vilka funktioner som är tillgängliga över alla klienter.

Gruppen använder samma företagsstruktur som i 24SevenOffice. Kunder eller partners som ombordar sina egna klienter samlas i en grupp, vilket möjliggör en total översikt över alla klienter i gruppen.

Vad är partneröversikt / partneradmin?

• Partneradmin är ett verktyg för partners av 24SevenOffice som ger en översikt över alla anslutna klienter oavsett om man har åtkomst till klienten eller inte.
  • Syftet är att kunna övervaka, rapportera och utföra åtgärder för alla anslutna klienter på ett enkelt och effektivt sätt.

Aktivering av Partneradmin:

För att aktivera portalen som standard måste det göras i användaradministrationen på partnernivå (internklienten). Det innebär att tjänsten endast är tillgänglig för partners som antingen använder 24Sevenoffice lön själva eller har ombordat en löneklient kopplad till partnern. För att aktivera, följ dessa instruktioner:

• Gå till partnerklienten -> Administrera -> Användare -> Användarkortet
  • Uppgradera användarens roll till Partneradmin (Observera: Endast administratörer har möjlighet att göra detta)
  • Partneradmin har lika behörigheter som administratör så användaråtkomsterna är oförändrade.
  • En ny funktion under fliken "Administrasjon" syns nu - "Partneradmin".

Ny funktion på användarkortet:

• En ny funktion har introducerats där rollen på användaren för slutkunden specificeras. På varje klient kan användaren antingen vara ansvarig eller medarbetare.
  • 24SevenOffice har automatiskt tilldelat denna roll till användare baserat på den senaste lönekörningen.
  • Om det har blivit fel eller om rätt person inte har angivits kan detta korrigeras på användarkortet. Den nya egenskapen används som ett filter i partneradmin.

Dashboard

• När du först kommer in på sidan ser du en startskärm som visar nyckeltal för alla klienter under partnern. Här hittar du bland annat statistik om:
    • Antalet löneklienter
    • Anställda i tjänst
    • Skickade lönespecifikationer
    • Registrerade resor och utlägg
    • Registrerade frånvaror
    • Automatiseringsnivå
    • Arbetgivardeklarationer som har haft fel under föregående månad.
    • Total utbetald lön

Partnerlista

• Visar klienter och vilka anställda som har tillgång till klienterna.
  • Använd filter för att se vilka medarbetare som har åtkomst till vilka klienter.
  • När partnerinställningarna aktiveras på klienterna används partnerlistan som ett underlag för att markera de användare som ska använda inställningen.

Användaradministrasjon

• Se eller skapa nya åtkomster till klienterna genom att klicka på länken för åtkomster.
  • Ge samma åtkomst till flera klienter samtidigt.
  • Avsluta åtkomst för den valda användaren på valda eller alla klienter.

Rapporter

• Granska förbrukningsloggen av lönespecifikationer och resor och utlägg.
  • Se standardrapporterna "mina klienter" och "terminuppgift" för alla klienter.
  • Få en översikt över automatiseringsnivån för varje klient.

Skattekort

• Hämta skattekort för valda klienter från partnerklienten.
  • Använd filter för att hämta skattekort för alla klienter som är kopplade till en anställd.

Inställningar

• Skapa grupper eller kategorier för att markera klienterna.
  • I varje grupp kan du placera klienterna för att övervaka eller rapportera i flikarna i partneradmin.
  • Till exempel kan en grupp vara "alla som får utbetalning den 20:e varje månad". Detta är ett bra sätt att hålla koll på vilka som har blivit behandlade och rapporterade.