Lär mer om Trip Tracker

Med Trip Tracker kan du registrera resor direkt från din mobil. Trip Tracker är en tilläggstjänst som kan beställas via Kund/Användaradministration. Den ingår i Komplettpaketet eller kan köpas separat som "Reseräkning och körbok"

Artikeln du tittar på är för närvarande under ombyggnad och uppdatering. Vi arbetar med att förbättra och utöka vår kunskapsbas för att säkerställa att vi ger dig den bästa och mest aktuella informationen möjligt.

Registrera din körning

1. Klicka på plustecknet i övre högra hörnet för att lägga till en ny körning.
  2. Det första alternativet låter dig välja transportmedel och eventuella tillägg som passagerare, släpvagn osv. Klicka på + symbolen vid destination punkt B för att lägga till fler.
    1. TripTracker kommer automatiskt att föreslå den snabbaste vägen mellan destinationerna.
  3. Klicka på symbolen till höger om fältet för avstånd/kilometer för att se den valda rutten.
  4. Ange kostnaden för vägtullar i fältet "Tullväg". Här skriver du in den totala summan för hela resan.
  5. Om du vill godkänna din resa, klicka på resan till vänster och tryck på flaggan uppe till höger. Alternativt kan du också trycka direkt på resan för att visa menyn nedan.

Om det finns en kostnad för ett projekt kan du enkelt bokföra resan som en kostnad mot projektet. Resan kommer att vara redo för vidare fakturering i projektet när den har blivit signerad.

Trip Tracker rapport

Alla resor som registreras kommer att vara synliga i Trip Tracker-rapporten, som du kan komma åt genom att gå till Rapporter > Journaler > TripTracker. Här kan du se en översikt över resorna sorterade efter anställd, med möjlighet att exportera till Excel (knappen finns uppe till höger).

I rapporten kan du markera resor som behandlade när de har skickats vidare/bokförts. Använd filter på vänster sida för att sortera efter status signerad/ej signerad.

Egendefinerte satser

1. Öppna en webbläsare och gå till Trip Tracker via fliken Rapporter, enligt instruktionerna ovan.
  2. Klicka på "Ändra satser" i menyn till vänster när du är inne i rapporten enligt bilden ovan.
  3. Klicka på knappen med plustecknet för att skapa en ny uppsättning satser. Om du vill använda den nya satsen som standard, klicka på knappen "standard" som du hittar i högra hörnet.
  4. Du kan också koppla anställda till anpassade satser genom att klicka på "+anställd", vilket kommer att vara tillgängligt under satsens namn. I det popup-fönster som visas kan du markera de anställda som ska ha den nya satsen.

"Svensk standard" är hämtad från statens riktlinjer.