Lär mer om utbetalningar i bank

I denna hjälpartikel kommer vi att gå igenom de olika stegen för att göra en utbetalning via bankmodulen.

Betalningsförslag

1. I betalingslistan läggs inkommande fakturor till för att vara redo att betalas ut.
  2. Härifrån kan du ta bort bilagan, godkänna eller direkt signera betalningen så att den läggs till för att betalas.

Betalningslista

1. I betalingslistan samlas alla godkända betalningar från betalningsförslaget. Här kan du sedan antingen signera eller ta bort betalningen från listan för att återgå till betalningsförslag.

2. För att kunna signera betalningar behöver du ha ett telefonnummer angivet under Administration - Inställningar - Företagsinställningar - Säkerhet. Om detta inte är ifyllt kommer du att få ett felmeddelande. Om det saknas, gå till punkt 5:

3. Navigera till Administration - Användaradministration och ändra åtkomsten. Du hittar rätt inställning under Användaradministration - Admin: Godkänn telefonnummer. Spara och gå tillbaka till startsidan.

4. Navigera till Administration - Inställningar - Företagsinställningar - Säkerhet och ange telefonnummer med +46

5. Nu kan betalningen signeras! Efter signering får man en SMS med en kod som man kan ange för att godkänna utbetalningen. Därefter läggs betalningen till i förfallolistan.

Förfallolista

1. Alla godkända betalningar samlas under "Förfallolista" och väntar på att överföras till företagets bankkonto eller Mastercard Payments Services (tidigare: Nets). Du kan själv välja när betalningarna ska överföras genom att justera inställningarna i bankmodulen.

2. Om du väljer att ta bort en betalning genom att klicka på "Radera". Då återgår betalningen till betalningsförslag.

Under behandling

1. Visar betalningsuppdrag som har överförts till företagets bankkonto eller Mastercard Payments Services (tidigare: Nets), och väntar på återkoppling i form av en "returfil" som uppdaterar betalningsstatusen – vilket leder till att betalningen antingen flyttas till "Fellista" eller "Betalda fakturor".

Fellista

1. Betalningar som inte har gått igenom av olika anledningar kommer att hamna här. Från denna lista kan du rätta till felet och sedan signera betalningarna på nytt.

OBS: Om en betalning hamnar i fellistan på grund av att det saknas återkoppling från banken bör du kontrollera i din internetbank om pengarna har dragits eller inte för att undvika dubbla utbetalningar.

Betalda fakturor

1. Kort efter att en betalning har mottagits och godkänts av banken eller Mastercard Payments Services (tidigare: Nets), erhåller 24SevenOffice en returfil som uppdaterar statusen så att betalningen nu hamnar under "Betalda fakturor".
  2. Det innebär praktiskt taget att betalningen har genomförts och kan nu bokföras.
  3. Om du väljer att förhandsgranska och bokföra kommer betalningen att bokföras direkt. Om du väljer att bokföra manuellt skickas betalningen till bokföringsmodulen för bokföring, där du kan slutföra processen.

Sök

1. Här kan du söka efter alla utförda betalningar eller de som finns i bankmodulen. Du kan filtrera betalningarna genom att använda olika sökfält. Klicka på sök längst ner för att slutföra din sökning.
  2. Det är även möjligt att exportera listan som visas i sökresultatet.
  3. Klicka på ikonen för Excel för att exportera listan till Excel.