Lær mer om utbetalinger i bank

I denne hjelpeartikelen skal vi gå gjennom hva de ulike stegene for en utbetaling via bankmodulen er.

Betalingsforslag

1. I betalingslisten legger inngående fakturaer seg slik at de er klare for å betales ut.
  2. Herfra kan du slette bilaget, godkjenne eller direkte signere betalingen slik at den legger seg til forfall.

Betalingsliste

1. Her legges alle betalinger som du har godkjent i betalingsforslag. Valgene du har videre er å signere eller slette fra betalingsliste så den legger deg tilbake i betalingsforslag.

2. For å kunne signere betalinger må man ha et telefonnummer under Administrasjon - Innstillinger - Firmainnstillinger - Sikkerhet. Hvis man ikke har dette vil man få følgende feilmelding. Hvis ikke hopp til punkt 5:
  3. Gå inn på Administrasjon - Brukeradministrasjon og endre tilgangen. Dere finner riktig innstilling under Brukeradministrasjon - Admin: Godkjenn telefonnummer. Lagre og gå tilbake til startsiden.
  4. Gå til Administrasjon - Innstillinger - Firmainnstillinger - Sikkerhet og legg inn telefonnummer med +47

5. Nå kan man signere betalingen! Man får da en sms med kode som man kan legge inn for å godkjenne utbetaling. Betalingen legger seg da til forfallslisten.

Forfallsliste

1. Alle betalinger som har blitt signert samler seg under «Forfallsliste» i påvente av overføring til bedriftens bankforbindelse eller Mastercard Payments Services (før: Nets). Man kan selv velge når betalinger skal overføres i bankmodulens innstillinger.
  2. Hvis man trykker på slett så hopper betalingen tilbake til betalingsforslag.

Behandler

1. Viser betalingsoppdrag som er overført til bedriftens bankforbindelse eller Mastercard Payments Services (før: Nets), og som avventer tilbakemelding i form av en «returfil» som vil oppdatere status på betalingen — noe som vil resultere i at betalingen flytter seg videre til enten «Feil» eller «Betalte».

Feil

1. Betalinger som har feilet av forskjellige årsaker vil legge seg her. Fra denne listen kan man korrigere og deretter signere betalingene på nytt.

OBS! Dersom en betaling havner i feilliste grunnet manglende retur fra bank må det kontrolleres i nettbank om pengene har gått ut eller ikke for å unngå dobbelt utbetalinger.

Betalte

1. Kort tid etter at en betaling har blitt mottatt og godkjent av bankforbindelsen eller Mastercard Payments Services (før: Nets), mottar 24SevenOffice en returfil som oppdaterer status slik at betalingen legger seg under «Betalte».
  2. Dette betyr i praksis at betalingen nå er utført, og kan bokføres.
  3. Velger du forhåndsvis og bokfør vil betalingen bokføres direkte, velger du bokfør manuelt vil det sendes en bunt til regnskapsmodulen under bokføring hvor du kan fullføre bokføringen.

Søk

1. Her kan du søke på alle betalinger som er utført eller ligger i bankmodulen. Du kan filtrere på betalingene ved å bruke de forskjellige søkefeltene. Trykk søk i bunnen for å fullføre søket.
  2. Man kan også eksportere listen som kommer opp i søk.
  3. Trykk på Excel ikonet for å eksportere listen til Excel.