Lär mer om vår Mailchimp integration

Genom integrationen med Mailchimp kan du som kund koppla dig till en ledande applikation inom e-postmarknadsföring. Här kan du automatiskt koppla kontakter och kategorier i 24SevenOffice CRM till motsvarande kategori i Mailchimp.

Funktionalitet

Mailchimp är en ledande plattform för e-postmarknadsföring. Använd den som en effektiv marknadsförings- och kampanjkanal med relevant och målinriktat innehåll baserat på kategorier och segment. Integrationen underlättar överföring av kunder och kontakter från 24Sevenoffice CRM till Mailchimp.

Integreringen överför alla företag och kontakter, eller välj att endast överföra de som är kopplade till en kategori i 24SevenOffice CRM. I Mailchimp får du en översikt om ett företag eller kontakt har överförts baserat på vilken typ av kontakt de har i Mailchimp.

Uppdateringar sker varje timme och överför:

1. Informationen synkroniseras för företag.
  2. Företagsnamn.
  3. E-post (ej faktura-e-post).
  4. Kontaktinformation synkroniseras (kontakter).
  5. Förnamn och Efternamn.
  6. E-post (jobbmejl/privatmejl om jobbmejlet är tomt)

Om alternativet att endast överföra de som är kopplade till en kategori är aktiverat, kommer även denna synkroniseras som en Grupp i Mailchimp som kommer att namnges Kategorier.

Med denna information kan användare använda CRM i 24SevenOffice för att hantera listor i Mailchimp och segmentera utskick baserat på kategori och typ.

Hur du börjar integreringen

Konfiguration i 24SevenOffice

Skapa en integrationsanvändare i 24SevenOffice

Vill du endast synkronisera kunder som är kopplade till en kategori? Skapa de kategorier du önskar och tilldela dem till företag eller kontakter.

Inställningar i Mailchimp admin

Logga in på ditt Mailchimp-konto. Om du inte redan har ett konto kan du enkelt skapa det här.

Den grundläggande användarplanen i Mailchimp är kostnadsfri, men har begränsningar när det gäller antalet kontakter och publik.

När du har loggat in på Mailchimp behöver du hämta Audience ID och skapa en API-nyckel.

Audience ID

Hitta Audience ID genom att gå till Audience -> Hantera Audience -> Inställningar -> Audience name and defaults

API Nyckel

API-nyckeln hittar/skapar du under Profil -> Extras -> API-nycklar

Installation av integrationen

1. Gå till onboarding Mailchimp
  2. Använd din integrationsanvändare som du skapade tidigare för att logga in.
  3. Välj rätt klient (om integrationsanvändaren är ansluten till flera klienter)
  4. Ange Audience ID och API-nyckel från Mailchimp
  5. Välj vilka uppgifter du vill överföra från 24SevenOffice till Mailchimp
  6. Endast företag kopplade till en kategori i 24SevenOffice CRM.
  7. Endast kontakter som är kopplade till en kategori i 24SevenOffice CRM.
  8. Företag och kontakter som är kopplade till en kategori i 24SevenOffice CRM
  9. Alla företag och kontakter
  10. Aktivera inställningarna och klicka på Spara för att slutföra processen.

Annan viktig information

• Integrationen synkroniseras varje timme och den första synkroniseringen kan ta lite längre tid beroende på mängden data som behöver överföras.
  • Mailchimp har en policy som förhindrar duplicering av e-postadresser.
    • Om en kontakt och ett företag delar samma e-postadress kommer de att kopplas samman till en kontakt i Mailchimp. Företaget visas under namnet och kontaktens förnamn och efternamn inkluderas också (om det inte fanns några dupliceringar i 24SevenOffice hade endast namn eller förnamn och efternamn varit inkluderade)