Lär mer om Administration - Inställningar.

I denna hjälpartikel beskriver vi inställningar på en klient.

Inställningarna för klienten hittar du via Dashbord -> Administration -> Inställningar

För att använda Bankmodulen måste du lägga till telefonnummer som ska signera i banken under dessa inställningar. För att lägga till telefonnummer går du till Inställningar -> Företagsinställningar -> Banksignering. Läs mer om detta här.

Vi har flyttat alla modulinställningar under den aktuella modulen.

Till exempel hittar du också inställningar för CRM i vänstermenyn för CRM. Det är bara telefonnummer som ska signera i banken som måste läggas in via Administration -> Inställningar.

Nedan hittar du en kort beskrivning av inställningar som du hittar under Administration -> Inställningar.

Företagsinställningar

• Administrera behörighet:
    Detta kommer att ta dig till klientadministration/användaradministration där du kan administrera behörigheter för användarna på klienten.
  • Företagsinformation:
    Här kan du lägga till eller ändra företagsinformation om ert företag. Detta kan också ändras i Fakturamodulen under inställningar, och då kommer det också att uppdateras här.
  • Banksignering:
    Här lägger man in telefonnumren för de som ska signera betalningar i bankmodulen. Läs mer om detta här. (Länk Kom igång med Bankmodulen)

CRM

• Säljmöjligheter:
    Här kan du lägga till egna alternativ för avvisning, steg och typ för säljmöjligheter.
  • Återställa kunder:
    Här kan du återställa kunder/leverantörer som har blivit raderade. Sök efter kunden, markera den och tryck på "Återställ kund".
  • Branscher:
    Här kan du lägga till egna branscher som du kan sätta på dina kunder/leverantörer.
  • Kategorier:
    Här kan du lägga till egna kategorier som du kan sortera dina kunder/leverantörer i.
  • Befattningar:
    Här kan du skapa egna befattningar för dina kontakter och ange vilka befattningar de har i det företag de är kopplade till.
  • Källor:
    Här kan du lägga till information om var kunder/leverantörer kommer ifrån.
  • Statustyper:
    Här kan du lägga till egna statusar som du kan sätta på dina kunder/leverantörer.
  • Försäljningsbugdet:
    Här kan du lägga in försäljningsbudget.
  • Grupper:
    Här kan du skapa grupper och lägga till kontakter i grupperna.

Filutforskare

• Katalogstruktur:
    Här kan du ställa in mappstrukturen för filer inne på kund/leverantör, kontakter och projekt.

Ekonomi

Order/Faktura

• OCR-inställningar:
    Här ställer du in OCR-nummer för utgående fakturor om du har ett OCR-avtal med banken. Se vanliga frågor för att lära dig hur du ställer in OCR.
  • Leveranssätt:
    Här kan du lägga in leveranssätt för dina order/fakturor.
  • Påminnelse:
    Här ställer du in inställningar för påminnelser.
  • Orderinställningar:
    Detta är orderinställningar från den gamla fakturamodulen.
  • Fakturainställningar:
    Detta är fakturainställningar från den gamla fakturamodulen.

Produkt

• Prislista:
    Här kan du lägga till fler prislistor.

Beställning

• HTML utskrift:
    Här kan du ställa in inställningar för beställningsmallen och ändra mallarna.
  • Inställningar:
    Här kan du ändra inställningar för beställning.
    • Betalningssätt:
      Här kan du lägga till betalningssätt som du kan använda vid fakturering.
  • Factoringinställningar:
    Här kan du ställa in inställningar om du använder fakturaköp (factoring).

Gruppkalender

• Inställningar:
    Här kan du ställa in inställningar för gruppkalender. Detta gäller den gamla kalendermodulen.

Tidrapportering

• Arbetstyp:
    Här kan du lägga till arbetstyper.
  • Pris:
    Här kan du ställa in inställningar för priser på arbetstyper.