Sätta upp IMAP-konto

IMAP är det rekommenderade sättet när du behöver använda e-posten på flera olika enheter, som telefon, dator och surfplatta.

När du läser en e-post via IMAP, behöver du inte faktiskt ladda ner den eller spara den på din dator. Istället läser du den direkt från e-posttjänsten. Detta gör att du kan kolla din e-post från olika enheter, var som helst i världen: din telefon, en dator, eller en väns dator.

IMAP konto i epostmodulen

Om din e-postleverantör ger stöd för IMAP, kan du enkelt konfigurera det i 24SevenOffice.

Om du har raderat eller arkiverat objekt i en mapp kommer dessa initialt endast att markeras som raderade och inte tas bort från den specifika mappen.

För att ta bort elementen från mappen, högerklicka på den och välj Purge Delete Folder.

Gränssnitt

Inbox – Mappstruktur:
Här visas ett exempel på hur mappstrukturen ser ut efter att IMAP-kontot har synkroniserats.

Här visas hur en synkroniserad IMAP-Inbox mappstruktur kan se ut.

Högerklickmeny på mappstruktur

Ladda ner Mapp: Detta innebär att e-postmeddelanden mot mappen endast synkroniseras en gång när detta val görs, och innehållet i mappen synkroniseras för att matcha det som finns på servern.

Subscribe Folder: Detta innebär att e-postmeddelanden mot mappen synkroniseras varje gång e-posten laddas ner, och att innehållet i mappen matchar det som finns på servern.

Om du har många mappar är det bäst att bara prenumerera på de mest använda mapparna. Att synkronisera stora mappstrukturer kan påverka hastigheten i e-postmodulen.

Unsubscribe Folder:
E-postmeddelanden synkroniseras inte längre när du tidigare har prenumererat på mappen.

ReIndex Folder: Genom att använda funktionen ReIndex folder rensas allt innehåll i mappen och läggs sedan helt på nytt (detta kan till exempel vara användbart om du har synkroniserat e-post innan du har konfigurerat att alla e-postmeddelanden ska kopplas till kundkort, och efter att ha använt ReIndex folder kommer e-postmeddelandena att kopplas till kundkort).

Purge Delete Folder: Om du har raderat eller arkiverat objekt i en mapp kommer dessa initialt endast att markeras som raderade och inte tas bort från den specifika mappen.

För att ta bort objekten från mappen, behöver du högerklicka på den och välja Purge Delete Folder.

Inställningar

Allmänt fliken:

När du fyller i informationen om din e-post (IMAP) konto, som visas i fälten på bilden, väljer du först typen och här fokuserar vi på IMAP-kontokonfigurationen.

Därefter anger du den nödvändiga informationen.

Kryssa i rutan för Standard för det konto som systemet ska använda för att skicka e-post (till exempel order skickade via e-post).

Valet att koppla e-poster till CRM är standardinställt och rekommenderas att behålla på det sättet.

Server:

På fliken för serverinställningar anger du information om din e-postleverantörs IMAP-server samt ditt användarnamn och lösenord för kontot.

För utgående e-postserver har du möjlighet att använda "Standardinställning". Det innebär att systemets utgående server används. Trots detta kommer skickade element att synkroniseras med den "Skickade element" mappen som du definierar i IMAP-mapparna.

Det är också möjligt att konfigurera anslutning till din e-postleverantörs utgående server (SMTP) om det behövs.

Mappar:
Här visas mapparna som tillhör ditt IMAP-konto efter att de har synkroniserats med servern. Efter den första synkroniseringen visas alla mappar som vanliga mappar. (Här har mapparna konfigurerats med olika funktioner)

Genom att högerklicka på mapparna här kan du välja olika funktioner för dem. Till exempel kan du högerklicka på mappen Skräppost och välja "Använd som skräppostmapp".

Aktivera en funktion för varje mapp som är tillgänglig i högerklicksmenyn.

Observera att du även har möjligheten att avmarkera olika mappar här. Genom att avmarkera mappar bestämmer du vilka som ska synkroniseras när du klickar på "Hämta" i E-postmodulen. Det kan vara fördelaktigt att avmarkera de som är mest väsentliga, såsom Inkorgen och Skickade Objekt. På detta sätt blir det snabbare att hämta nya mejl.

Bekräftelser:

Här kan du aktivera och ställa in läs- och mottagningsbekräftelser. (För närvarande inaktiverad)

Avancerat:

Det är inte nödvändigt att ändra inställningarna här om du inte har specifika krav från din e-postleverantör för IMAP-kontot, såsom portar och kryptering.

Regler för e-post fungerar endast för POP3 och det kommer inte att finnas stöd för regler för IMAP.