Sätta upp integration med Gsuite / Gmail

En Add-On har skapats för Gsuite för att logga e-post till CRM och projekt i 24SevenOffice. Add-On är kopplad till ett Gsuite-abonnemang och fungerar därför endast på e-post som körs via Gsuite.v

Grundläggande principer

• En kopia av e-posten sparas för att vara oberoende av användarens e-postkonto.
  • Användaren måste logga e-post manuellt eftersom automatisk loggning av e-post inte är möjlig att implementera.
  • E-post loggas endast mot klienter och inte mot kontakter.
  • Användaren väljer själv klienten i tillägget. En relation mellan domän och klient sparas för att kunna föreslå klienten nästa gång det kommer ett e-postmeddelande från samma domän.
  • För att logga skickade element måste de skickas genom att klicka på "Log".

1.0 Installation

1. Installera add-on här https://workspace.google.com/marketplace/app/24sevenoffice/28526914558
  2. När du loggar in på din Gmail-konto kommer du att se 24SevenOffice-logotypen på höger sida.
  3. Logga in med ditt 24SO användarkonto och du är redo att köra.

2.0 Aktivering

1. När du har aktiverat tillägget i Gmail måste det också aktiveras i 24SevenOffice CRM. Kontakta oss via chatt och informera att du vill ha Gmail aktiverat i CRM. Kom ihåg att ange vilket företag du önskar funktionen för.
  2. När aktiveringen är klar kommer du att få en uppdatering via e-post.

Alla användare som skapades den 10 februari 2021 eller senare kommer automatiskt att visa externa e-postmeddelanden som standard. Dessa användare behöver inte kontakta oss för ytterligare aktivering.

3.0 Logg epost

Logga in på gmail.com för att komma åt vårt tillägg. Klicka på vår logotyp i höger meny och logga in med ditt användarnamn och lösenord för 24SevenOffice.

När du är inloggad och ansluten till 24SevenOffice kan du se vilken klient du är ansluten till, och här kan du även växla mellan de klienter du har åtkomst till. Sök efter den kund eller det projekt du vill logga e-post till.

När du har hittat kunden eller projektet klickar du på "Logg".

Du kommer då att få en bekräftelse på att e-posten har loggats och till vilken kund/projekt den är kopplad.

Du hittar det loggade e-postmeddelandet i CRM på kundens flik för e-post eller på projektet.

24SevenOffice CRM och Projekt kommer nu att visa listan över loggade e-postmeddelanden från det nya systemet. Om du vill se e-postmeddelanden loggade på det gamla sättet, klicka på "Go to classic linking" längst ned på sidan.