Sette opp integrasjon med Gsuite / Gmail

Det er laget en Add-On til Gsuite for logging av e-post til CRM og prosjekt i 24SevenOffice. Add-On er knyttet til et Gsuite abonnement og vil derfor kun fungere på mail som kjøres via Gsuite.

Hovedprinsipper

• En kopi av e-posten logges for å gjøre seg uavhengig av brukerens e-post konto.
  • E-postene må manuelt logges. Automatisk logging av e-post er ikke mulig å få til.
  • E-post logges kun mot kunde og ikke mot kontakter.
  • Brukeren velger selv kunde i add-inn. Det lagres en relasjon mellom domene og kunde som brukes til å foreslå kunde neste gang det kommer en e-post fra samme domene.
  • Sendte elementer må sendes ved å klikke på “Log” for å bli logget.

1.0 Installasjon

1. Installer add-on her https://workspace.google.com/marketplace/app/24sevenoffice/28526914558
  2. Du vil da se 24SevenOffice logoen på høyre side når du logger deg inn på din gmail konto
  3. Logg inn med 24SO brukeren din og du er good to go.

2.0 Aktivering

1. Nå som add-on er aktivert i Gmail må den også aktiveres i 24SevenOffice sin CRM. Ta kontakt med oss på chat og si at du ønsker aktivering av Gmail i CRM. NB: husk å spesifisere hvilket selskap du ønsker funksjonen i.
  2. Når aktiveringen er fullført får du en oppdatering på mail.

Alle klienter som ble opprettet 10 februar 2021 eller senere vil by default vise eksterne eposter. Disse trenger ikke ta kontakt med oss for videre aktivering.

3.0 Logg epost

Logg deg inn på gmail.com. Du finner da vår logo i menyen på høyre side i bildet.
Klikk på den og logge deg inn med ditt brukernavn og passord i 24SevenOffice.

Når du er logget inn og koblet med 24SevenOffice ser du hvilken klient du er koblet mot, her kan du også endre mellom klienter du har tilgang til.
Søk opp kunde eller prosjekt du skal logge epost til.

Når du har søke opp kunde/prosjekt klikker du på log.

Du vil da få en bekreftelse på at eposten er logget og til hvilken kunde/prosjekt.

Du finner da den loggede eposten i CRM på kunden i fanen epost eller på prosjektet.

24SO CRM og Prosjekt vil nå vise listen over loggede e-post fra det nye systemet. For å se e-post logget på det gamle måten, klikk på Go to classic linking i bunn av siden.