Vad kan vara fel när man har bokfört en inkommande faktura, men inte kan hitta den?

I denna hjälpartikel går vi igenom vad du bör kontrollera när du har bokfört en inkommande faktura, men inte kan hitta den.

Vi uppdaterar och förbättrar för närvarande artikeln du läser. Vårt mål är att utöka och förbättra vår kunskapsbas för att ge dig den mest aktuella och omfattande informationen möjligt.

Det är viktigt att ange den inkommande fakturan under en verifikationstyp som är konfigurerad för att visas i Bank-modulen. Gå till Bokföring > Inställningar > Verifikationstyper. Klicka på verifikationstypen och se till att den är markerad för "Omsättning".

Det är också viktigt att bokföringsposten görs mot en leverantörsreskontra (konto 2400-2429) för att den ska synas i bankmodulen. Om du märker att det är därför felet har uppstått, justera inställningarna och sedan korrigera bokföringsposten så att den blir korrekt, och sedan kommer den att synas i bankmodulen redo för betalning.