Varför bokförs inte mina betalningar med statusen Betalad?

I denna artikel beskriver vi vad du bör göra om du inte kan bokföra betalningar med statusen Betalad.

Vi håller för närvarande på med att omstrukturera och uppdatera artikeln du tittar på. Vårt mål är att förbättra och utöka vår kunskapsbas för att säkerställa att vi ger dig den bästa och mest aktuella informationen möjligt.

Kontroller att alla inställningar för avtalet är korrekt inställda.

Gå till inställningarna i bankmodulen och välj vilka konton som ska användas för att bokföra Agio, Disagio och bankavgifter. Därefter väljer du vilken typ av verifikation, vilket huvudkonto som ska användas för att bokföra genomförda betalningar. Välj även vilken betalningskod systemet ska använda för 'regulatorisk rapportering'.