Hvordan bokføre valutagevinst (Agio)

Vi vil her gå gjennom hvordan du bokfører valutagevinst (Agio)

Eksempel:
Hvis du har sendt inn bankbilag i mottaket, tar du dette videre til bokføring. Har du ikke noen bankbilag sendt inn, går vi rett til Regnskap - Bokføring.

1. Opprett ny bunt - Lagre i vinduet som kommer opp.
  2. Start med å ta opp dokument ID hvis du sendte bilag fra mottaket. Hvis ikke hopper du rett til kolonnen "Bilagsart", fyll inn 5.
  3. Fyll inn leverandør og info du måtte trenge. Fyll 2400 i Debet kolonnen (hvis det er en utbetaling). Hopp over Kredit og Beløp kolonnene.
  4. I kolonnen "Lenker" tar du piltast ned, her vil du få opp alle åpne poster på den leverandøren. Huk på fakturaen det gjelder og klikk enter.
  5. Klikk CTRL + Enter på tastaturet. Fyll inn 1920 i Kredit (eller den kontoen dere benytter). Fyll inn det beløpet som faktisk gikk ut av bank.
  6. Klikk CTRL + Enter igjen.
    Du får nå rest beløpet og systemet hopper automatisk inn i Kredit kolonnen med  rest beløpet er. Her fyller du inn Agio ( konto 8060), ettersom valutagevinst.

Eksempel på bokføring

Eksempel i bokføring på valutagevinst på betaling av faktura.

1. Faktura 500 EUR (D2400) + lenke ved faktura
  2. Ut av bank 4970 NOK ( K1920)
  3. Valutagevinst 13,31 NOK ( K8060)