Hvordan korrigere timesaldo?

Har du oppdaget en feil i timesaldoen din og lurer på hvordan du kan fikse det? Vi går gjennom stegene her.

Timebank og timesaldo

I denne hjelpeartikkelen kan du lese om hvordan timebanken og timesaldoen din fungerer. Vi anbefaler at du gjør deg kjent med begrepene før du går videre.

Retting av timesaldo

1. Endre startdato for timebank

Dersom en eller flere personer i selskapet ikke har begynt å føre timer fullstendig i Busy, kan det være at timesaldoen til vedkommende står i minus. Dere kan da resette startdatoen for timebanken. Slik vil timesaldoen gå i null, og Busy vil legge opp til at dere fører timer fra startdatoen som blir satt.

For å endre startdatoen, gå til «Innstillinger» -> «Timebank».

Nederst på denne siden finner du «Startdato for timebank». Endre denne til datoen du ønsker timesaldoen skal telle fra.

Obs: Dersom noen brukere ikke bruker «standard timebank for arbeidsområdet», vil ikke endringen påvirke disse brukerne. Du må da gå inn på den enkelte brukeren, så «Timebank», og deretter endre startdatoen her også – eller skru på «Bruk standard for arbeidsområdet» ved siden av startdato.

Når dette er gjort vil alle timene som allerede er ført i Busy vil bli liggende, men det vil ikke telles kapasitet tilbake i tid. Dersom du du avhengig av kapasitetsberegninger tilbake i tid bør du heller benytte deg av metode 2, beskrevet under.

2. Bruke utbetalinger til å rette timesaldoen

Du kan også justere timesaldoen til en person ved å gjøre en utbetaling i Busy. Dette gjøres under «Timebank» -> «Utbetalinger».

Når du trykker på «Neste» vil du få opp en liste over alle aktive brukere og deres timesaldo.
Skriv inn timene du ønsker å rette under «Utbetalt», og se hva timesaldoen vil bli i kolonnen til høyre: «Saldo etter utbetaling».

Obs: Dersom nåværende saldo er i minus og du ønsker å få saldoen i null, skriver du inn antall timer den nåværende saldoen er i minus med et minustegn foran.