Hur korrigerar jag tidsbalansen?

Om du har upptäckt ett fel i din timbank och undrar hur du kan åtgärda det, går vi igenom stegen här.

Timbank och tidsaldo

denna hjälpartikeln kan du läsa om hur timbanken och din tidsaldo fungerar. Det rekommenderas att du förstår begreppen innan du fortsätter.

Korrigering av timbanken

1. Justera startdatum för timbanken

Om någon eller flera personer i företaget inte har börjat föra timmar fullständigt i Busy, kan det hända att deras tidsaldo är negativ. För att åtgärda detta kan ni återställa startdatumet för timbanken. På så sätt kommer tidsaldot att nollställas och Busy kommer att vägleda er att föra timmar från det nya startdatumet som sätts.

För att ändra startdatumet, gå till "Inställningar" -> "Timbank".

På sidans nedre del hittar du avsnittet "Startdatum för timbanken". Här kan du ändra till det datum du vill att din tidsaldo ska räknas från.

Obs: Om vissa användare inte använder den "standardtimbanken för arbetsområdet" kommer inte ändringen att påverka dem. Du behöver då gå in på varje enskild användare, välja "Timbank", och sedan justera startdatumet även där – eller aktivera "Använd standard för arbetsområdet" bredvid startdatumet.

När detta är gjort kommer alla tiderna som redan är registrerade i Busy att förbli, men kapaciteten kommer inte att räknas bakåt i tiden. Om du är beroende av kapacitetsberäkningar bakåt i tiden bör du istället använda metod 2, som beskrivs nedan.

2. Använda utbetalningar för att justera tidsaldot

Du kan också korrigera en persons tidsaldo genom att göra en utbetalning i Busy. Detta görs under "Timbank" -> "Utbetalningar".

När du klickar på "Nästa" kommer en lista över alla aktiva användare och deras tidsaldo att visas.

Ange de timmar du vill justera under "Utbetalningar" och se den uppdaterade tidsaldon i kolumnen till höger: "Saldo efter utbetalning".

Obs: Om tidsaldot är negativ och du vill nollställa det, skriv in antalet timmar som det nuvarande negativa saldot är med ett minustecken framför.