Hvordan lage restordre

Om du har en bestilling på flere varer enn du har på lager eller du ønsker å sende en del nå og resten senere, er det mulig å opprette en restordre

Artikkelen du nå ser på, er for øyeblikket under ombygging og oppdatering. Vi jobber med å forbedre og utvide vår kunnskapsbase for å sikre at vi gir deg den beste og mest oppdaterte informasjonen mulig.

For å kunne bruke restordre må produktet være lagerstyrt, og man må sette på resting fra Fakturering – innstillinger – resting. Gå til Administrasjon - Innstillinger - Økonomi - Ordre/Faktura - Ordreinnstillinger.

Screenshot_restordre

"Ja, når lager påvirkes" = Kun det som er levert går ut av lageret
"Ja" = Alt går ut av lager - selv på restordren

Når du oppretter en ordre, skriv inn i feltet levert antall som sendes med denne ordren.

Screenshot_restordre2

Hvis antallet på varen er større enn antallet som er på lager eller antall man ønsker å sende er minde enn antall vil man få tilbud om å opprette restordre når man velger å fakturere ordren.

Screenshot_restordre3

Kolonnen levert blir ikke lagret når man lagrer ordre, så dette må man skrive inn når før man fakturerer

Velger du ja vil antallet som faktisk er på lager bli fakturert, og det vil legge seg en ordre i ordrelisten med status rest.

Restordren behandles som en vanlig ordre, når den skal fakturerer går du bare inn på ordre og fakturerer resten.