Hur man skapar restorder

Om du har en beställning på fler varor än vad du har i lager, eller om du vill skicka en del nu och resten senare, kan du skapa en restorder

Artikeln du ser på för närvarande genomgår ombyggnad och uppdatering. Vi arbetar med att förbättra och utöka vår kunskapsbas för att säkerställa att vi ger dig den bästa och mest uppdaterade informationen möjligt.

För att kunna använda restorder måste produkten vara lagerstyrd och du måste aktivera restning från Fakturering - Inställningar - Restning. Gå till Administration - Inställningar - Ekonomi - Order/Faktura - Orderinställningar.

Skärmbild 2024-03-07 173855

"Ja, när lager påverkas" = Endast det som har levererats tas ur lagret
"Ja" = Allt tas ur lagret - även på restordern

När du skapar en order, skriv in i fältet "Levererad mängd" det antal som skickas med denna order.

Skärmbild 2024-03-07 174326

Om antalet på produkten är större än antalet som finns i lager eller om det antal du vill skicka är mindre än det totala antalet, kommer du att erbjudas att skapa en restorder när du väljer att fakturera ordern.

Screenshot_restordre3

Kolumnen "Levererat" sparas inte när du sparar ordern, så du måste skriva in det innan du fakturerar.

Om du väljer "Ja" kommer det faktiska antalet i lager att faktureras, och en order med status "rest" kommer att läggas till i orderlistan.

Restordern behandlas som en vanlig order. När det är dags att fakturera går du helt enkelt in på ordern och fakturerar resten av produkterna.