Hvordan opprette en kreditnota

Her har vi samlet steg for steg hvordan man lager en kreditnota. Vi har mulighet til å lage en kreditnota enten fra fakturalisten, eller ved å opprette en ny ordre

Opprette kreditnota fra en faktura

1. Merk en faktura i fakturalisten, eller gå inn på den.
  2. Trykk på knappen "kreditnota" på toppmenyen.
    Her åpnes ordrebehandling med valgt faktura. Ordrestatus viser kreditèr, og antall varer og priser vises med minus foran.
  3. Velg "lagre" eller "fakturer" for å opprette kreditnota.

Opprette en kreditnota uten faktura

1. Opprett en ny ordre
  2. Sett antall på varelinjen med - foran.
  3. Velg "fakturer". Ordrestatus endres automatisk til "Kreditert".

Kreditnota følger samme distribusjonsløt som vanlig faktura. Husk å sette distribusjonsmetoden til "Ikke distribuer automatisk" hvis den ikke skal sendes til kunde