Hur man skapar en kreditnota

Här är stegen för att skapa en kreditnota. Vi har möjlighet att skapa en kreditnota antingen från fakturalistan eller genom att skapa en ny order.

Skapa en kreditnota från en faktura

1. Markera en faktura i fakturalistan eller öppna den.
  2. Klicka på "Kreditfaktura" -knappen i toppmenyn.
    Ordrehanteringen öppnas med den valda fakturan. Orderstatusen visar "Kreditera" och antalet produkter och priser visas med ett minustecken framför.
  3. Välj "Spara" eller "Fakturera" för att skapa en kreditnota.

Skärmbild 2024-03-12 114529

Skapa en kreditfaktura utan faktura

1. Skapa en ny order
  2. Skriv antalet på produktlinjen med ett - framför.
  3. Välj "Fakturera". Orderns status ändras automatiskt till "Krediterad".

Skärmbild 2024-03-12 115434-1

Kreditfakturor följer samma distributionsflöde som vanliga fakturor. Kom ihåg att välja distributionsmetod "Manuell distribution" om du inte vill att den automatiskt ska skickas till kunden