Hvordan oppretter jeg kunder og leverandører?

I denne artikkelen skal vi gå gjennom hvordan du oppretter kunder og leverandører. Samt hvordan du kan bruke enhetsregisteret til å gjøre denne prosessen mer optimal

• Opprette kunder og leverandører ved gå til CRM og velg "kunder" i menyen på venstre side.
  • Klikk på knappen øverst til høyre som heter Ny kunde, du får da opp et registreringsskjema.
  • Skjemaet består av tre faner, generell, adresser og innstillinger. Fyll inn det du har av relevant informasjon

Generell

• Her kan du søke i eksterne register på firmanavn eller organisasjonsnummer eller du kan fylle inn i skjemaet.
  • Feltet for kundenummer kan du i nedtrekksmenyen velge nummerserie. Her kan du også klikke på blyanten for å legge inn et kundenumme rmanuelt.
  • Fyll inn firmanavn, org.nr, kontaktinformasjon, legg til kontakter og annen og annen relevant informasjon.

Ved å aktivere leverandør blir den opprettet som en leverandør.

Adresser

• Her fyller du inn ulike adresser som fakturaadresse, leveringsadresse, postadresse.

Innstillinger

• Her setter du opp leverandør- og kundereskontro og kredit/debetkonto.
  • Du velger også her standard valuta, betalingstid, typesalg, kredittgrense ol.
  • Du kan også aktivere factoring eller blokkere kunden for fakturering.

• Når skjemaet er ferdig utfylt klikker du på opprett.

Du kan gjøre endringer og legge til informasjon etter kunden er opprettet.

Søk i enhetsregisteret

• Du kan også søke opp bedrifter ved å klikke på søk i enhetsregisterret. Du kan søke på firmanavn eller org.nr.
  • Om systemet finner bedriften velger du legg til og den vil fylle ut kundekortet med informasjonen som er registret i enhetsregisteret.

• Om du oppretter kunde/leverandør via enhetsregisteret så vil også nøkkeltall bli fylt ut om det kan hentes fra Brønnøysundregisteret.