Hvordan registrere en faktura i mottaket

I mottaket havner alle fakturaer som sendes til systemet, dette er som en innboks for bedriftens innkommende fakturaer. Via mottaket kan du registrere alle dine leverandørfakturaer og sende dem videre til godkjenning og bokføring.

Ønsker du komme i gang med mottaket? Les mer her

Hvordan

1. Gå til regnskapsmodulen - mottak.
  2. Marker fakturaen du skal behandle og trykk enter.
  3. Faktura hopper da ned til OCR-tolken og blir tildelt en dokument ID.
  4. OCR-tolken skanner og fyller ut informasjonen den finner på fakturaen.
  5. Fyll ut resterende informasjon manuelt.
  6. Legg til godkjennere om du ønsker, se mer om godkjenning her.
  7. Trykk på klar for å sende faktura til godkjenning eller til bokføring.
  8. Bilag med kode 86 kan ikke bokføres direkte fra mottaket. Mva blir da ikke beregnet og bokført.

Les mer her om hvordan du kan sette opp godkjenningsregler for en bedre godkjenningsflyt når du sender faktura til godkjenning.