Hur man registrerar en faktura i mottaget

I mottaget hamnar alla fakturor som skickas till systemet. Detta är som en inkorg för företagets inkommande fakturor. Via mottaget kan du registrera alla dina leverantörsfakturor och skicka dem vidare för attestering och bokföring.

Vill du börja använda mottag? Läs mer här

Hur man går till väga

1. Gå till bokföringsmodulen - mottag.
  2. Markera fakturan du ska behandla och klicka enter.
  3. Fakturan skickas sedan vidare till OCR-tolken där den tilldelas en dokument-ID.
  4. OCR-tolken skannar och fyller i den information den hittar på fakturan.
  5. Fyll i övrig information manuellt.
  6. Lägg till attestanter om du önskar. Läs mer om attestering här.
  7. Klicka på "Klar" för att skicka fakturan för attestering eller bokföring.
  8. Fakturor med kod 86 kan inte bokföras direkt från mottag. Det innebär att moms inte kommer att beräknas och bokföras automatiskt.

Läs mer här om hur du kan skapa attesterings regler för en smidigare attest process när du skickar fakturor för attestering.