Kom i gang med KID

Ønsker dere å komme i gang med KID på fakturaene dere sender ut fra 24SevenOffice? Da kan du fortsette å lese denne hjelpefilen, og vi skal guide deg gjennom det som er viktig å tenke på!

Artikkelen du nå ser på, er for øyeblikket under ombygging og oppdatering. Vi jobber med å forbedre og utvide vår kunnskapsbase for å sikre at vi gir deg den beste og mest oppdaterte informasjonen mulig.

1. Det første som er viktig å tenke på er at dere må ha en innbetalingsavtale med banken deres som inneholder KID.

OBS! Nets har byttet navn til Mastercard Payments Services og vil videre i artikkelen blir referert til som MPS. Vi bruker Modulus 10 for KID-nummer.

KID oppsett

• Dersom det står på avtalen din at du skal ha for eksempel 9 siffer i KID, så må dette også settes opp i 24SevenOffice. Dette gjøres i hovedmenyen via Administrasjon → Innstillinger → Økonomi → Ordre/faktura → OCR Innstillinger. Her må avhukingen for å bruke KID avhukes. Ellers vil det ikke komme med KID på fakturautskriften.
  • Oppbyggingen av KID kan du selv velge. Den kan bestå av en blanding av kundenummeret til kunden, fakturanummeret, spesifikke tall, eller annet. Dette står også forklart i innstillingene hvor KID settes opp. Det som er viktig når du setter opp KID, er at du setter opp 1 antall siffer mindre enn det som står på avtalen. Det vil si at dersom du skal ha 9 siffer i KID, så setter du opp 8 siffer på grunn av at kontrollsiffer legges til automatisk i tillegg. Et 9-sifret KID kan for eksempel være slik: T0FFFFFF.

NB! KID-nummer format må skrives i store bokstaver.

Eksempel på KID på faktura:

• Dersom det er faktura som sendes ut så vil T erstattes med et 1-tall, og dersom det er purring så vil T erstattes med tallet 2. De 0-en vil stå fast i hvert KID på faktura som sendes ut. Dersom fakturanummeret er 100395, så vil det erstatte de 6 F-ene. KID som sendes ut vil da se slik ut: 10100395 + kontrollsiffer.

KID for Avtalegiro

• Bruker dere Avtalegiro er det krav til hvordan KID skal bygges opp.
  • KID må være 18 siffer.
  • Kundenummer posisjon 2-10 og Betalingstype posisjon 1-1. (Ref punkt 6 i skjema for bestilling av avtalegiro)
  • Hvis AG avtale allerede finnes med annet KID oppsett, kan KID-bytte utføres. (Se eget punkt under)

Oppbygging av Kidnummer: TKKKKKKKKKFFFFFFFC

T=type (faktura=1, purring=2)

K=kundenummer

F=fakturanummer

C=kontrollsiffer (Mod10)

NB! Under OCR-Innstillinger i 24SevenOffice klient endres/settes: 17 siffer: TKKKKKKKKKFFFFFFF (kontrollsiffer genereres av systemet).

Skjema for bestilling av AvtaleGiro avtale (Nets):

Registreringsskjema for Avtalegiro

Info for de som benytter DNB som bank og ønsker å bestille Avtalegiro avtale via DNB sin nye portal: Tjenestebutikken kan foreløpig bare ta bestillinger på nye AvtaleGiro Mottaker avtaler når det skjer i kombinasjon med bestilling av ny innbetalingsavtale.

Skal kunden bestille AvtaleGiro Mottakeravtale på en konto som allerede har en innbetalingsavtale mot 24SevenOffice, må det gjøres fra innloggede sider i nettbank. Dere kommer direkte til bestillingssiden via denne lenken; AvtaleGiro - Passer godt for regelmessige inn- og utbetalinger.