Lær mer om ordreinnstillinger

Her kommer en oversikt over hva de forskjellige innstillingene innebærer, knyttet til ordre

Firma

Her legges all informasjonen vedrørende deres eget firma inn.

Ordreinnstillinger

• Betalingstid: her kan man velge hva som skal være standard betalingstid med utgangspunkt i fakturadato. Det er ikke mulig å sette opp egendefinert standard betalingstid i ordreinnstillingene, det må eventuelt gjøres per kunde eller endres direkte på en ordre.
    Du kan også sette opp eget valg antall dager ved å klikke deg inn å velge eks, 7 dager, da styrker du dette og skriver inn ønsket antall dager, eks 17.
  • Ordrestatus: velger hvilken ordrestatus en ny ordre skal få automatisk
  • Dato for kreditnotaher settes innstillinger for hvilken dato som skal gjelde når man oppretter kreditnota.
  • Beregning av pris:her kan man velge om prisene i handlekurven skal vises inkl. eller ekskl. mva
  • Rabattberegning: hvilken rabatt man ønsker å benytte seg av. “Ingen” betyr at den ikke tar hensyn til rabatter. “Kunde” betyr at den kun tar hensyn til rabatter som er satt opp på innstillinger-fangen på kundekortet i CRM. “Rabattmatrise (Kategori/Kunde)” vil si at rabattene blir beregnet ut fra rabattmatrise man har satt opp etter produktkategorier (under Økonomi – Produkter – Rabattmatrise). “Rabattmatrise eller kunde” søker først etter om det ligger noen rabattmatrise på kunden og velger i tilfelle den, og om man ikke har dette på kunden søker den opp den flate rabatten som man setter i Innstillinger-fanen på Kundekortet i CRM. “Produktprisgrupper” tar hensyn til produktprisgrupper som man legger inn i Økonomi – Produkter – Produktprisgrupper.
  • Ordre referanse: her velger man om det er eieren av det valgte firmaet eller den påloggede bruker som skal komme opp som “vår referanse”
  • Avrunding: skal det rundes av til nærmeste 0,1 kr, 0,5 kr, 1 kr eller ingen avrunding.
  • Resting: her velger man om det skal genereres en rest på ordre om du ikke har nok varer på lager.
  • Fakturatekst: dersom man har en tekst som skal være med som standard på alle fakturaer legger man denne inn her

Fakturagebyr

• Aktiver: huker av dersom man ønsker at det skal genereres fakturagebyr
  • Beløp: kan her sette hvilket beløp fakturagebyret skal være på
  • Grense: fakturagebyr genereres dersom beløpet på fakturaen er under grensen som settes her
  • Produkt: for at fakturagebyr skal benyttes må det knyttes mot et produkt som er opprettet
  • Fakturagebyrtekst: om en skal velge standard fakturagebyrtekst “Fakturagebyr” eller om produktets navn skal komme opp

Samlefaktura

• Bruk overskrift: her velger du ja eller nei til å bruke overskriften i feltene under
  • Overskrift: gir deg valget mellom ordre, pakkseddel og ingen
  • Overskrift innhold: her kan du velge mellom om både ordrenummer og ordredato skal vises, eller kun en av dem.
  • Legg til kundereferanse
  • Legg til leveringsadresse

Innstillinger for periodisering

• Inntekstkonto
  • Mellomregningskonto

Produktinnstillinger

• Ved tilleggelse av produkt: gir deg valget mellom å sette fokus i søkefeltet eller å ikke gjøre noen ting. Dette gjelder i Søk produkter, at når man har søkt og lagt til produkter i en ordre, så kommer markøren automatisk tilbake i søkefeltet dersom man setter på innstillingen for det. Innstillingen som sier "Ikke gjør noen ting", setter den ikke markøren til søkefeltet.
  • Vis detaljer: Denne kan hukes av dersom man ønsker å se produktdetaljer når man legger et produkt til på en ordre, eller man kan velge å ikke ha den avhuket og ønsker å slippe å se disse detaljene

Nummerinnstillinger

• Neste ordrenummer: bestemmer hva neste ordre du oppretter får som ordrenummer.