Egendefinierad rapportlayout

I vissa av våra rapporter kan du skapa anpassade rapportlayouter. Detta är möjligt i fakturarapporten, orderboken och produktsäljrapporten.

Här visas ett exempel från fakturarapporten.

Skapa rapportlayout

1. När du har angett alla sökparametrar som datum, kund, säljare, status, projekt osv., klickar du på rapportlayouten högst upp till höger i bilden.
  2. Här ges du möjligheten att spara det som en ny rapport.
  3. Därefter öppnas ett fönster där du kan ge rapportlayouten ett namn och välja om den ska vara privat eller standard.
  4. Klicka på spara.
  5. Om du redigerar i en layout och gör ändringar, kan du sedan välja att uppdatera aktivt om du vill att ändringen ska sparas i layouten.

Hämta rapportlayout

1. Om du öppnar en av rapporterna och vill använda ett annat layout än standard, klicka på rapportlayouten och välj hämta.
  2. Ett fönster öppnas med en lista över sparade rapportlayouter. Dubbelklicka på den du vill använda och välj sedan generera för att visa data i rapporten.

Radera rapportlayout

1. För att ta bort en rapportlayout, klicka på rapportlayouten och välj hämta.
  2. En papperskorg visas bredvid layouten. Klicka på den och bekräfta för att radera rapportlayouten.