Hur godkänner jag en bilaga via nya verifikationshanteringen (beta)?

Här går vi igenom hur du attesterar fakturor från den nya verifikationshanteringen i 24SevenOffice desktop. Du kan självklart också använda appen för att attestera fakturor på mobilen.

• En person som tilldelas en ny bilaga för attestering får en systemnotifikation och ett email som informerar om att en ny bilaga väntar på attestering.
  • Både system- och emailnotiser kopplade till attestering kan slås av/på under användarprofilen under Notifikationsinställningar.

Skärmbild 2024-03-22 160708

• Båda dessa meddelanden innehåller en genväg direkt till attesteringsvyn av dnt aktuella bilagan. Här kan du inspektera både bilagsdokumentet och övriga bilagsdetaljer innan bilagan antingen godkänns eller avslås.

Skärmbild 2024-03-22 162132

Attestera bilagan

• Klicka på Godkänn
  • Du attesterar sedan bilagan och eventuellt vidarebefordrar den till nästa person i attesteringslistan tills alla har attesterat. När sista personen attesterar följer systemet automatiskt upp och slutför bilagan med den valda bokföringsmetoden: "Bokför direkt" eller "Överför till avancerad bokföring".
    • Vid "Bokför direkt" bokförs bilagan automatiskt av systemet när den sista personen i listan attesterar.
    • Vid "Överför till Bokföring" överförs bilagan till Bokföring (egen modul) för ytterligare manuell kontroll och bokföring.

Avvisa bilagan

• Avvisning av bilagan stoppar processen. Bilagan hamnar då under fliken "Avvisat" i översikten Verifikationshantering.

Du kan självklart också använda vår 24SevenOffice Economy-app för att godkänna fakturor via mobilen. Läs mer om hur du godkänner bilag via app.

För att komma igång med appen kan du ladda ner denne via App Store eller Google Play

Läs mer om hur du kommer igång med nya verifikationshanteringen (beta).

Läs mer om attestering i nya verifikationshanteringen (beta) här.