Hur importerar man avdelningar?

I den här artikeln går vi igenom hur man importerar avdelningar, steg för steg.

• Gå till Huvudmeny → Administration → Import och export
  • Välj Import och export
  • Klicka på + tecknet och skapa ett nytt jobb - Ge jobben ett namn - Klicka OK.
  • Klicka på Importer – Ladda upp fil
  • Filtyp: Välj CSV -> OK
  • Ladda upp filen som du vill importera.
  • Hoppa över rubriker: Använd detta alternativ om den första raden i tabellen innehåller rubriker (precis som i exemplet ovan).
  • Efter att du har laddat upp filen kommer du att se 2 kolumner, en med avdelningsnummer och en med avdelningsnamn.
  • Börja med att välja Importtyp - Avdelning.
  • Därefter väljer du den första kolumnen i filen för att matcha med fältet 24SO från rullgardinsmenyn under "Datatyp".
  • Hoppa över rubriker: Om den första raden i tabellen innehåller rubriker, använd detta alternativ.
  • Klicka på “Ladda upp”.
  • Navigera till fliken "Obehandlat" för att se vad som har laddats upp och klicka sedan på "Importera - validera".
  • När valideringen är klar klickar du på "Importera -> Genomför".
  • Välj sen Direkt bokföring -> Utför.

Nu kommer avdelningarna att importeras och visas under Bokföring -> Administration -> Inställningar -> Avdelningar.

Fält för avdelning

• Avdelningsnummer: ID på avdelningen
  • Avdelningsnamn: Namnet på avdelningen
  • Spara som CSV semikolonet