Kom igång med att stämpelklockan

Få en genomgång av hur du ställer in en stämpelklocka för ditt arbetsområde, aktiverar stämplingsläget och registrerar tid

Stämpelklockan i Busy kan användas när du vill att anställda endast ska registrera tid genom att checka in på kontoret eller som ett komplement till annan tidsregistrering.

För att ställa in ett konto med en stämpelklocka kan du följa stegen som beskrivs nedan.

Bjud in de anställda

Från "Personer" under fliken Användare, välj "Lägg till någon" och skriv in epostadresser till de du vill bjuda in som externa användare.

Skärmbild 2024-02-28 150422

Om du inte vill att anställda ska kunna registrera tid på egen hand, klicka på "Visa avancerade inställningar" för att inaktivera att inbjudan skickas via e-post.

När de anställda är inbjudna måste du ställa in en anställningskod från deras profil så att de kan använda det numret för att stämpla.

Skärmbild 2024-02-28 151010

Skapa ett stämpelkonto

När alla anställda är inbjudna kan du bjuda in en sista stämplingsanvändare. Den här användaren måste antingen vara administratör eller gruppchef för en grupp med anställda som ska kunna stämpla in och ut.

Observera att den här användaren måste använda "E-post och lösenord" vid registrering, eftersom det är ett krav för att använda stämpelklockan.

Aktivera stämplingsläget

När du har ordnat en dator eller surfplatta som de anställda ska använda för incheckning kan du logga in på https://app.busy.no med stämpel användaren.

Därefter aktiverar du stämplingsläget från din användare längst ned till vänster och klickar på "Aktivera stämplingsläget".

Skärmbild 2024-02-28 154420

På nästa sida klickar du på "Starta stämplingsläge". De anställda kan nu checka in med sina anställningsnummer.

Anställda använder stämplingsläge

1. De anställda fyller först i sitt anställningsnummer när de kommer till jobbet.

2. Därefter väljer de eventuellt projekt och arbetstyp. Här väljs automatiskt det senast använda projektet och arbetstypen, så i de flesta fall kan de anställda bara klicka på "Starta arbetspass". De får en sammanfattning och sidan går sedan automatiskt tillbaka till startsidan.

3. När en anställd är klar med sitt arbetspass skriver de in sitt anställningsnummer igen och klickar på "Avsluta arbetspass". De får se en sammanfattning igen och skärmen navigerar sedan automatiskt tillbaka till startsidan.

Avsluta stämplingsläget

För att avsluta stämplingläget klickar du på de tre prickarna uppe till höger och väljer "Avsluta stämplingläge". Du måste där efter fylla i lösenordet för stämplingsanvändarkontot och tas sedan ur stämplingläget.

TIPS:
Om du vill att anställda endast ska kunna registrera tid via stämplingsläget, och inte kunna logga in i Busy på egen hand, då kan du aktivera "Roller". Det är vår avancerade rättighetsstyrning för ditt arbetsområde. Här kan du ta bort användarens tillgång till tidregistrering, så att de inte kan registrera tid utanför stämplingsläget.

Se vår hjälpartikel om roller för beskrivning av hur roller kan ställas in.