Misslyckade utbetalningar - felmeddelanden

I den här hjälpartikeln kommer du att lära dig mer om felmeddelanden vid misslyckade betalningar

Denna artikel är för närvarande under uppbyggnad och uppdatering. Vi arbetar med att förbättra och utöka vår kunskapsbas för att säkerställa att vi ger dig den bästa och mest aktuella informationen möjligt.

Det finns två anledningar till varför utbetalningar kan hamna i en fellista:

1. Bristande återkoppling från banken
  2. Banken har skickat en återvändande fil med förklaring om varför betalningen inte godkändes.

För att få mer information om en betalning kan du också besöka Fellistan och klicka på den specifika betalningen för att se detaljer. Där kan du läsa om de senaste händelserna i aktivitetsloggen.

Bristande återkoppling från banken

Om en betalning hamnar i fel-listan på grund av att det inte har kommit något svar från banken, är det viktigt att kontrollera i din internetbank om pengarna har dragits eller inte för att undvika dubbel betalning. Eftersom vi ännu inte har fått något svar från banken, är det oklart vad som har hänt med betalningen.

Banken har skickat en återvändande fil med förklaring om varför betalningen inte godkändes.

Vi presenterar felmeddelandet som vi har mottagit från banken. Ofta är det tydligt vad det betyder, men i vissa fall är det bäst att kontakta banken för att få ytterligare förklaring.

Om du sveper muspekaren över felmeddelandet kommer en liten popup att visas med den tekniska felkoden. Nedan finns en tabell med de vanligaste felkoderna och felmeddelandena.

Felkod

Felmeddelande

Förklaring

AC01

AC02

Debtor account number invalid or missing

Problem med avsändarens kontonummer kan resultera i att betalningen hamnar i fellistan. Det kan också bero på felaktig konfigurering av avtalet.

AC03

Kreditors kontonummer er feil eller mangler

ISO Invalid Creditor Account Number

Fel i mottagarens kontonummer

Mottagaren har ingen OCR-avtal

AG01

Direct debit forbidden on this account for regulatory reasons

Problem med konfigureringen av avtalet

AG08

Approver do not have permission on debit account

eller

User with id [xxxxxx*] does not have approve role for account, Not authorized for accounts

Personen som godkänner betalningen saknar behörighet att genomföra betalningen från den angivna kontot. Vid frågor om behörigheter, vänligen kontakta banken. För DNB kan denna felmeddelande också indikera att fel organisationsnummer har angetts i AvtalID. Dubbelkolla med banken att ID-numret stämmer överens med avtalet.

OBS! Person som ska signera måste ha behörighet och tillgång till bankkontot via internetbanken. Till exempel, om avtalet är hos ett redovisningsbyrå och kunden behöver signera, måste kunden ha tillgång till redovisningsbyråns internetbank.

RR09

Strukturert kreditorreferanse ugyldig eller mangler/ Structured creditor reference invalid or missing

Om du upptäcker fel i OCR-numret eller mottagarens kontonummer på betalningen, och inte hittar några fel efter att ha dubbelkollat, är det bäst att kontakta banken för ytterligare assistans.

NARR

CAP Invalid Agreement Identification

Kontroller att det korrekta avtalsnumret är angivet för avtalet.

NARR

CAP Amount is not present or cannot be zero

Det har uppstått ett fel med beloppet på betalningen.

NARR

CAP Credit account number must be stated as IBAN

Mottagarens konto måste anges som IBAN.

NARR

Creditor Account requires OCR/StructuredCreditorReference

Mottagaren kräver en OCR-referens på betalningen, se till att den är korrekt angiven.

BE04

ISO Missing Creditor Address

Mottagarens adress saknas

RR09

Invalid structured customer reference

Fel i OCR-nummer eller kontonummer

RR07

ISO Remittance Information Invalid

Fel i betalningsinformationen

RR07

ISO Remittance information structure does not comply with rules for payment type

Kunden skickar in en strukturerad betalning med fler än 25 fakturor (faktura och kreditnota) till samma mottagare.

RC07

ISO Invalid Creditor Bank Identifier

Saknas BIC/Swift i mottagarens bankkontodetaljer?

FF06

Invalid Category Purpose Code

Betalning från skatteavdragkontot genom Evry.

För skatteavdragkontot krävs TAX=True i inställningarna.

Social security number is outdated

För att lösa problemet måste du verifiera med BankID igen för RGB.

transaction.receiver.account.number must satisfy regex pattern /^[A-Z0-9-]+$/

Kontroller noga mottagarens kontonummer i bankdetaljerna för att säkerställa att det är korrekt angivet utan mellanslag eller punkter.

AGNT

:Agent in the payment workflow is incorrect/ IncorrectAgent

Detta innebär vanligtvis att man försöker skicka en betalning utomlands/i annan valuta, men att BIC/SWIFT inte är definierat för mottagarens bankkonto på kontaktkortet vid tidpunkten då fakturan bokfördes. För att genomföra en sådan betalning måste information om BIC/SWIFT för mottagaren inkluderas.

Initiating Party ID must be numeric

Kontrollera att divisionsnumret är korrekt. Om problemet kvarstår, rekommenderas att du kontaktar banken för att undersöka om avtalet har felaktigt konfigurerats med divisionen (filmottag) Telepay istället för XML/ISO.

Incorrect division in data approval file

(DNB) Kontrollera att namn, nummer och avtalID för divisionen som är registrerade i bankens inställningar matchar med vad banken har i sina system. Det är troligt att avtalID eller divisionsnummer är felaktigt angivna.

Approval Data does not contain reference of P001

(DNB) Detta felmeddelande indikerar att det kan finnas en fel i bankens ACP-system. Ibland kan remitteringsfilen inte avvisas, även om det verkar så i Go. Vänta med att godkänna betalningen igen tills banken har bekräftat att den verkligen har avvisats. Om du stöter på detta felmeddelande, vänligen kontakta vår supportavdelning för ytterligare hjälp.

Transfer currency is not valid

Din bank kan inte genomföra överföringar i den valuta som har angivits för betalningen.

ISO Invalid Debtor Account Currency

Bankkontot du skickar betalningen från har inte rätt valuta inställd i bankens kontoinställningar.

Error on opening and validating the ASIC container

Denna felmeddelande är associerad med Eika-bankene och bankene i Lokalbank-alliansen. Det innebär oftast att BIC/Swift som är registrerad på utbetalningskontot i bankkontoinställningarna är felaktig. Om detta inte stämmer, vänligen kontakta banken.

No OCR agreement found

Detta innebär att betalningsmottagaren har använt OCR utan att en OCR-avtal är aktiverat hos Nets/MPS, eller att KID-längden är felaktig enligt avtalet. För att lösa detta kan det vara nödvändigt att betala utan OCR och informera leverantören om situationen.