Resultatrapport

Den här rapporten visar intäkter, kostnader och resultat baserat på antingen bilagsdatum, period eller perioddatum. Du hittar rapporten under Rapporter - Ekonomi, eller från Bokföring - Rapporter.

Artikeln du ser på är för närvarande under ombyggnad och uppdatering. Vi arbetar med att förbättra och utvidga vår kunskapsbas för att säkerställa att vi ger dig den bästa och mest uppdaterade informationen möjligt.

Det finns tre olika resultatrapporter i listan. Skillnaden mellan dem är hur de sorteras och om de stöder filtrering efter budget.

Om du vill filtrera efter budget behöver du använda Resultatrapport baserad på verifikationsdatum eller period.

År

I den första kolumnen kan du söka per räkenskapsår.

Datum och Period

I kolumnen för datum kan du välja att söka efter ett specifikt datum eller en period.

Om du väljer period i datumkolumnen kan du specificera perioden i periodkolumnen. Då kommer datumet att ändras automatiskt.

Under period kan du välja månad, kvartal eller fjärde månad. Du kan också välja till/från specifika perioder.

Filter

Under filter kan du söka efter ett specifikt projekt och/eller en avdelning.

Visa

Knappen för specifikation visar/tar bort de specificerade kolumnerna som visar perioden.

Typ låter dig välja mellan månad, varannan månad, kvartal, fjärde månad eller bokföringsperioder.

Formatering låter dig välja hur siffrorna visas, till exempel som heltal eller varje 100.

Under visning kan du välja att komprimera rapporten. Här kan du också se hittills i år, föregående år eller hittills föregående år.

Handling

Uppdatera ger dig resultatet av den sökning du har ställt in. Om du inte har gjort någon anpassad sökning kommer den att ge dig standardinställningen som är inställd i rapporten.

På export kan du hämta ut rapporten. Du kan skriva ut den, skicka till Excel eller få den som en CSV-fil.

Kolumner och sorteringar kan göras i Excel. Alla rapporter kan skrivas ut från Excel till PDF. Skriv ut den på vanligt sätt från Excel, men välj skrivaren som heter "Skriv till PDF".

Det går att ändra språket på rapporten, men det påverkar endast kolumnerna, inte kontonamn eller annan text.

Budget

Om du vill filtrera efter budget kan du använda någon av dessa rapporter:

Resultatrapport baserat på verifikationsdatum
Resultatrapport baserat på period

Budgetarna måste vara inställda per månad för att du ska kunna använda dessa rapporter för jämförelse ändamål.